Gürsel Tekin'den Bedelli Askerlik açıklaması

Gürsel Tekin: "İptal edilmesi gereken bedelli askerlikten yararlanmış siyasilerin çocuklarının bedelli hakkıdır. Kimse bu gerçeği çarpıtmasın."

Allah kimseyi evlat acısıyla 'mutlu' etmesin. Evlatlarını şehadete gönderenleri bile. Bütün nimetlerden siyasetçilerin, cumhurbaşkanlarının çocukları yararlanacak, külfetleri garibanların çocukları çekecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bakın genel başkanımızın oğlu hak kazanmış olmasına rağmen bedelliyi reddetti. Bu bedelliyi çocuklarınızı kurtarmak için mi çıkardınız? Çürük raporları düzenleyerek, binlerce lira bedelli askerlik ücreti ödeyerek çocuklarını askere yollamayanlar, evlatlarını şehadete yollayan yoksul halka keyif bağışlamasın.

Bedelli askerlik olmasın demiyoruz. Bedellinin çıkması için CHP olarak TBMM'ye vermiş olduğumuz kanun tekliflerimiz de var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu bedelli hakkı kazanmasına rağmen bu hakkı kullanmamıştır. Bu tüm siyasilere örnek olmalıdır.

Bizim kastımız siyasilerin çocuklarıdır. Onlar da askere gitmelidir. Kamuoyunun çok iyi hatırlayacağı gibi Cumhurbaşkanı "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" demişti. Şimdi kalkıp evladını kaybetmiş bir baba yerde ağlıyorken eline mikrofonu alıp, şehadet makamına ulaşmış bir şehit cenazesinde "Ne mutlu onun ailesine" diyor. Bizim bu pişkinliği kabul etmemiz mümkün değildir. Bedelliyse bedelini alırsın ancak aynı şartlardan yoksulun çocucuğu da bedel ödemeden yararlanmalıdır.

İptal edilmesi gereken bedelli askerlikten yararlanmış siyasilerin çocuklarının bedelli hakkıdır. Kimse bu gerçeği çarpıtmasın…

Saygılarımla,

Gürsel TEKİN
CHP Genel Sekreteri ve İstanbul MV.

Salı, 18 Ağustos 2015 13:00