"Bu eylem milletin iradesidir"

Hatay ziyaretine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Abdullah Cömert'in cebinden sadece Atatürk'ün fotoğrafının çıktığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gezi Parkı’nda başlayan eylemlerle ilgili, “Bu eylemler milletin iradesidir.” dedi. Tekin'in Hatay ziyaretine CHP İstanbul eski İl Sekreteri Mehmet Uğur Afacan da katıldı.

Tekin, Hatay CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Hak arama eylemlerinin arkasında bir şeyler aramak demokrasiye, özgürlüklere saygısızlıktır. Bugün bir kısım alışılagelmiş yandaş medyanın derin güçler ya da birkaç işadamını hedef göstererek bu işi kapatması, demokrasi ve özgürlük fukaralığıdır.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Hatay'da yaşanan olayları da değerlendirerek, "Devlet ve hükümet yetkililerini uyarıyorum. Hatay'da provokasyonlar yapılmak isteniyor. Şimdiden uyarıyorum. Hatay'daki provokasyonlara izin vermeyin.'' dedi.

Tekin daha sonra önceki gece katledilen CHP Üyesi Abdullah Can Cömert'in ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için il başkanlığı binasından ayrıldı.

''Cömert demokrasi şehididir''
Antakya'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Abdullah Cömert'in demokrasi şehidi olduğunu belirterek, sorumlularını ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Cömert'in Gazi Mahallesi'ndeki evine gelen Tekin'i burada Cömert'in babası ve kardeşleri gözyaşları içinde karşıladı. Evin önünde kurulan taziye çadırında okunan duaya eşlik eden Tekin daha sonra Cömert'in annesini ziyaret ederek, taziyede bulundu.

Gazetecilerin alınmadığı ziyaret sırasında Tekin'den çocuklarının katillerinin yakalanmasını isteyen aile CHP heyetini gözyaşlarıyla uğurladı.

Cömert'in evinin bulunduğu sokağa büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrakları asılırken, taziyeye gelenlerin yakasına Cömert'in, üzerinde "demokrasi şehidi" fotoğrafı takıldı.

''Darbenin önünde duracak tek parti CHP'dir''
CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin, Hatay'da Gezi Parkı eylemleri sırasında başına aldığı darbe ile hayatını kaybeden CHP Gençlik Kolları üyesi 22 yaşındaki Abdullah Cömert'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Tekin, Türkiye'de darbe söylemleri yapıldığını belirterek, "Türkiye'de darbenin önünde duracak tek parti CHP'dir." dedi.

Gürsel Tekin, yanındaki milletvekilleri ve CHP'li belediye başkanlarıyla birlikte Armutlu Mahallesi'nde oturan Abdullah Cömert'in babası Ali Cömert'in evinin önündeki taziye çadırına gitti. Burada Hatice ve Ali Cömert çiftine başsağlığı dileyen Gürsel Tekin, dua etti. Ali Cömert'in ağabeyi Adnan Cömert, kardeşinin eyleme giderken çıkarttığı gömleğinin cebinden Atatürk posteri çıktığını belirterek, "Cebinden tek bu çıktı". diyerek Gürsel Tekin'e gösterdi.

Gürsel Tekin, daha sonra CHP İl Başkanlığı'na geçerek burada Abdullah Cömert için karanfillerle süslenen köşede mum yaktı, dua etti. Ardından bir değerlendirme yapan Tekin, şunları söyledi:

"Bugün gencecik bir kardeşimizin taziyesine gittik. Bize göre demokrasi şehididir. Sevgili kardeşimizin ölüm sebebi, maalesef şu ana kadar belirlenebilmiş değildir. CHP olarak kendi evladımıza sahip çıkacağız. Aynı zamanda bütün kurumları göreve davet ediyoruz. Sağlıklı bir şekilde çözümün sonuçlanmasını bekliyoruz. Özellikle Hatay'ın en stratejik en kritik bir il olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Neredeyse bütün coğrafyadaki ülkelerin istihbarat örgütlerinin cirit attığı çeşitli terör örgütlerinin cirit attığı bir coğrafya haline geldi. Umut ediyorum ki bu başıboşluk bu vurdumduymazlık son bulacaktır. Başta Hatay'da siyaset yapan bütün siyasi partilerin öncülerine seslenmek istiyorum. Çok kritik bir süreçten geçtiğimiz ve çok kritik ilde yaşadığımızın bilinmesi gerekiyor. Onun için elbette her türlü demokratik haklarımızı kullanacağız ama bu coğrafyadaki sorumluluk almamız gereken bu ilde yaşadığımız unutulmamalıdır. Hatay'ın bir başka evladını feda etmeye tahammülü yoktur. Ben başta iktidarın Adalet Bakanı'nın özellikle Hataylı oluşundan dolayı buraya el atmasını istiyorum. Ankara'da oturarak millete ayar vererek siyasetin yapılmayacağını hepimizin bilmesi gerekir."

Milyonlarca gence ayar veremezsiniz
Taksi Gezi Parkı eylemlerine değinen Gürsel Tekin, "Öyle bir çağda yaşıyoruz ki; milyonlarca gencecik çocuk dünya ile entegre olurken, siz onlara ayar getiremezsiniz. Onlara ayar veremezsiniz. Bu topluluk Türkiye'nin yeni nesli. Otoriteye dur demek için bir aradalar." dedi. Bu ülkenin insanların bir yapıya geçit vermemek için bir araya geldiğini anlatan Tekir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taziye evinde bütün acılara rağmen birlik, bütünlük mesajları ailenin vermesi hepimiz için ciddi bir ders olacaktır. Yani gencecik evladını kaybeden bir baba, gencecik evladını kaybeden bir anne, bütün bu acıya rağmen ülkenin bütünlüğünü birliğini kardeşliğini düşünüyorsa, siyasetçilerin daha azla şey düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Başta Sayın Başbakan ve Ak Parti yetkililerin derhal bu dillerini değiştirmelerini talep ediyoruz. Aksi takdirde toplumun demokrasi ve özgürlük istekleri her zaman devam edecektir. Hak arama eylemlerinden siyasetçilerin korkmaması gerekir. Zaman zaman 'provokasyon oluyor' diyorlar. Provokasyon oluyorsa bu tam da devletin ihtiyaç duyulduğu andır. Devletin asli görevi budur. Teknoloji gelişmiş, bütün kentlere bakan mobese sistemleri var. Mobese başında oturup CHP milletvekillerini sendikacılara gazladığınızı görüyor bir şey yapmıyorsanız da provokasyon yaratanları görmemeniz düşünülebilir mi? İşte görüyorsunuz provokasyon yaratanlar eli sopalı insanlar. Devletin yetkililerinin elinde sopa olur mu? Umut ediyorum ki, bu demokratik talepler. Ankara'da ses bulacaktır."

Rize tepkisi
Gazetecilerin de sorunlarını yanıtlayan Gürsel Tekin, eylemcilere 'Ne olduğu belli olmayan' nitelemesi yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya tepki gösterdi. Bir devlet yöneticisinin böyle bir cümle kurmasının abes olduğunu vurgulayan Tekin, bu kafaların, bu siyaset tarzının, bu dilin değişmesi gerektiğini savundu.

Haber: Gerçek Gündem

Perşembe, 06 Haziran 2013 12:52